LINDA BACKLUND

BACK TO BLONDE!

Kategori:

Jag behöver en förändring.
Jag vill bli blond igen, hade nog allt lite roligare då... ;) Kanske är jag sugen
på att bli blond bara för jag var brun & sommarfräsch sist jag hade det...
 

TISDAG

Kategori:

Idag spenderar jag min lediga förmiddag ute i Olsfors. Alltid skönt att komma hem, det här är fortfarande "hem" för mig... Undra när man börjar tänka tvärtom?
 
Resten av dagen ska jag tillbringa med Alexander, vi ska storstäda lägenheten & sen ska jag fixa andra småsaker som jag skjutit upp ett tag - såna småsaker som efter ett tag känns tusen gånger jobbigare att göra...
 
Hoppas ni får en fin dag ♥
 

MÅNDAG

Kategori:

Jag är klen idag, en förkylning håller på att bryta ut. Nyser & kostar varannan minut & snorar hela tiden. Hoppas hoppas det inte blir värre än såhär.

Min kära kollega köpte med sig halstabletter & fika när han köpte lunch, Taaack!

SÖNDAG

Kategori:

Idag har jag spenderat hela förmiddagen hos en vän, vi åt frukost & pratade om allt mellan himmel & jord. Så skönt att spendera tid med dom man tycker om, flera timmar kan rusa iväg men det känns som man bara pratat en liten stund ♥
 
Nu ligger jag i soffan & snorar... Tror min huvudvärk igår var en liten förvarning på en kommande förkylning, men jag hoppas inte det. 
 

LÖRDAG

Kategori:

Idag har jag jobbat & sen har min fina kusin Frida & hennes maaan Kolle varit på besök! Så mysigt att se dom igen, dom har rest runt i asien i fyra månader. Så blev en liten fika & massa prat ♥
 
Nu ligger jag i soffan & kollar film. Jag har huvudvärk idag, har huvudvärk väldigt väldigt sällan, kan nog räkna alla gånger under hela mitt liv på en hand... Så känner mig lite extra klen just nu. Hoppas ni får en fin lördagskväll ♥
såhär känner jag mig, haha.
 

ÅHLÉNS

Kategori:

Den här pallen/bänken vill jag ha, i svart! Gillar att den har hjul & nitar...

T.R.Ö.T.T

Kategori:

Jag kommer inte upp ur sängen... Måste in i duschen så jag vaknar till. Ska gå hemifrån om 45 minuter, heja heja!

TVÄTTSTUGAN ♥

Kategori:

Väntar på att klockan ska bli 14 så jag kan börja tvätta. Har sex högar med tvätt i vardagsrummet, så kommer ha att göra en stund framöver... Så är det när man flyttat hemifrån, så fort du har en ledig stund över så ska du tvätta, stäga eller laga mat. Men hittils har jag inte tröttnat en enda sekund på att sköta mig själv, jag tycker att det är skönt. 
 
Förresten, den här bänken har jag köpt på Borås loppis, pappa ska hjälpa mig att hämta den i morgon! Blir nog att måla den svart också...

MATT-FNATT

Kategori:

Jag vill ha en ny matta till vardagsrummet, har en svart ryamatta för tillfället. Jag tror att det hade blivit mer ombonat med en fin matta! Här är mina tre favoriter från Ikea.

INSPIRATION

Kategori:

Försöker samla på mig lite inspiration till mitt vardagsrum, det känns så himla tråkigt just nu. Här kommer lite bilder jag gillar, från styleroom!

 

FACEBOOK...

Kategori:

Fick ett meddelande på chatten idag på facebook, en kille från Uppsala frågade om det var jag som smsade honom hela tiden... Han hade skickat den frågan i November, men såg den först nu. Så jag svarade & sa att jag inte smsat honom & då svarade han snabbt & sa att det var en kille som hade skojat med honom under en tid & sagt att han var jag. Okej, hoppas han hade skoj...Eeeeeehhhhh. Men det skumma är att jag inte vet vilka dom här är, över huvud tagen, är inte det lite läskigt att dom har skojat om mig?! Dom bor liksom långt bort.........
 
Btw, jag vill bli blond igen.

NETFLIX

Kategori:

Har precis fixat Netflix till min dator & apple tv! Superskönt att kunna se en film lite spontant utan att behöva ha massa filmer hemma, ladda ner eller hyra. För er som inte vet vad det är, så är det samma sak som Spotify fast med filmer, kostar 79 kronor i månaden. Rekommenderar!
 
För övrigt så står Alexander & hans vän i köket & lagar mat, jag fick inte vara i köket då det skulle bli en överraskning... Jag njuter!
 

EXCELLENT EDGES

Kategori:

Igår var vi på Excellent Edges klippkurs, steg 1. Det var en otroligt givande kurs både när det gäller teknik & inspiration. De hade ett stort utbud av saxar som vi under kursen fick arbeta med. Allas favorit var nog den sista saxen vi fick testa, Crocodile... Enda nackdelen med att köpa en ny sax är väl att den kostar ca 16.000 kronor, hade jag haft dom pengarna över just nu så hade jag slagit till!

 
Här har vi den, Crocodile! Den var grym.
 

MÅNDAGSPEPP

Kategori:

Till alla oss som har lite mer höfter & rumpa än de andra, det är vackert! Den här bilden blir nu min inspiration.

UNDERBARA LÖRDAG

Kategori:

Idag var jag & emma på loppis ute i Gärdhem! Dom har loppis där varje lördag mellan 10-13. Emma hittade lite fint, men det gjorde inte jag idag. Kan bero på att det var otroligt mycket folk som trängdes och gick in i mig, får lite smått panik då & står hellre still & kollar på alla...
 
Ikväll kommer mamma & pappa hit, vi ska äta lite mat & bara mysa! Åh, älskar att få sällskap! ♥
 

LINNESKÅP

Kategori:

Jag har såå mycket kläder, skor, jackor & grejer... Jag får knappt plats med allt i lägenheten. Så jag har börjat kolla på lite skåp & liknande på blocket. Jag vill ha ett linneskåp, tycker dom är så himla fina! Här är tre stycken som ligger ute just nu. Enda nackdelen är väl att dom ligger på mellan 2000 - 4000 kronor styck...
 


 

BLOMMOR TILL MIG SJÄLV

Kategori:

När jag slutade jobbet idag köpte jag med mig en bukett tuplaner hem, till mig själv. Det gör så mycket att ha levande blommor inne, något man borde ha jämt.



PAJ ÄR GOTT

Kategori:

Tänkte dela med mig av ett litet paj-recept som är smidigt att kunna med tanke på att du kan fylla din paj med vad som helst! Jag älskar spenat- & fetaost paj till exempel. Sen älskar jag även kyckling- & broccolipaj & även en vanlig ost- & skink paj... Jag älskar paj helt enkelt haha.
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda ihop;
100 gram smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
 
Tryck ut degen i en smörad form & förgrädda pajdegen i 15 minuter mitt i ugnen på 200 grader.
 
Ta sedan ut formen & lägg i det du vill ha i pajen. Gör en äggstanning;

3 ägg
3-4 dl mjölk
salt
peppar
valfria kryddor
 
Häll äggstanningen över innehållet du lagt i formen. Toppa med lite riven ost eller fetaost. Låt pajen stå inne i ca 30 minuter, eller tills den ser färdig ut!
 
Serveras med en dressing & sallad kanske?
 
 
Jag gör en spenat-, tomat- & fetaostpaj just nu! & såhär ser det ut än så länge!
 

LOVE

Kategori:

Alexander åkte till Åre i lördags & jag saknar honom så jag blir tokig! Tur att det inte är så långt kvar... & tuuur att Emma har bott hos mig hela veckan!

ALLDELES FÖR ÄRLIG...

Kategori:

När man känner sig lite omotiverad i livet, när man grubblar på mycket, när man mår dåligt,.. varför stänger man sig inne & blir ännu mer nere istället för att ta tag i sig själv & umgås med sina vänner som ger en energi & glädje? Jag har aldrig förstått mig på mig själv & varför jag gör så... Jag är inne i en period då jag ser förjävlig ut & jag har ingen motivation till någonting.
 
Men jag orkar inte ha det såhär, så nu jävlar ska jag ta tag i mig själv.

EN LITEN TANKE

Kategori:

Jag får ständigt mail från Ticket som har billiga resor att erbjuda. Antingen skickar som alldeles för j*vla många mail eller så är jag otroligt desperat & behöver komma bort... Tror på det sistnämnda.
 

SMÅSAKER

Kategori:

Jag vill få till det där lilla extra här hemma i lägenheten. Just nu är allt så basic, näst intill tråkigt. Vill ha lite småsaker som gör mycket. Var inne på Lagerhaus hemsida & kikade lite! Fina vykort som man kan rama in, flätade bordstabletter, en randig matta & ett dofljus. Vill ha allt.
 

ÄNTLIGEN!

Kategori:

 Äntligen har mina fina armband kommit! Har väntat ett tag,
men det var det värt, jag tycker verkligen dom är så himla fina.
Jag är stolt över att jag stödjer den här organisationen. 

 
 

TACK FILIPPA ♥

Kategori:

Fick det här fina armbandet av min kusin Filippa idag när dom kom hem från Thailand. Tack mitt hjärta!

INSPIRATION

Kategori:

JAG VILL HA DIG

Kategori:

FREDAG

Kategori:

Ikväll ska jag & emma äta indisk mat & kolla film, det ser jag fram emot! Ser även fram emot helgen, det enda jag har planerat är en tid i tvättstugan, men jag ser fram emot den ändå! :)

Min fina vän & jag ♥
 

TORSDAG

Kategori:

Är på salongen, jobbar själv nu tre dagar i rad... Blir otroligt lugnt på salongen, det är skönt med inte lika roligt som annars.
 
Ikväll när jag slutat åker jag hem till mamma, pappa & Julia. Mamma ska laga min favoriträtt, jag längtar! Det är en stor grej man uppskattar när man flyttat, att få åka hem till familjen, den känslan går inte att beskriva med hur det var innan då man kom hem varje dag... Hoppas ni får en fin kväll!
 
Det här är nog den enda bilden jag har på familjen, som är överkomligt ny... & jag saknar dig bror ♥

EGENTID

Kategori:

Efter en dag på jobbet, en sväng till ica & efter att jag stått i köket & gjort ett gäng matlådor så intog jag soffan. Jag gjorde mig en kopp te & började läsa Tyras bok som jag fick i julklapp - Från blogg till business. Jag lade inte ifrån mig boken en enda sekund, utan läste ut hela boken på en & en halv timma. Blev helt fast i boken. Den var lättläst, hon har varit öppen i allt hon delade med sig av, lagom kortfattat med ändå personligt. Har ni funderat på att läsa den? Läs den!

MITT 2012

Kategori:

Här kommer en miniresumé på mitt 2012!

December/Januari
Jag, Alexander, Emma & Emil firade nyår på ett hotelltak i Göteborg. Jag ville komma bort från allt den dagen, så vi bokade hotell & åkte iväg, perfekt nyår.


Februari
Åkte upp till Sälen med familjen plus Viktor & Alexander för att överraska vår bror som jobbade där under säsongen.


Mars
Jag var i Stockholm med mamma, Julia, moster, Fanny & Filippa. Vi gick på musikalen Dirty Dancing & strosade runt i staden. Jag älskar att åka iväg med er ♥
 
April
Jag blev med Mac! Haha. Började även jobba på Studio Mei som frisör.


Maj
Jag satt nästan varje dag & kikade på alla sommarkläder som kommit in i butik, sög åt mig massa inspiration från bloggar & magasin. Köpte mig även ett par ldr dojjor som jag kom att använda flitigt under sommaren.
 
Juni
Bästa månaden på hela sommaren! Jag fick biljetter till summerburst av en kund & drog med mig Emma ner till Göteborg, vilken kväll!!! & jag, Emma, Elin & Elin vi åkte även till Skiathos!


 
Juli
Jag & Emma fick ryck (igen...) & åkte till Danmark över dagen! Strosade runt i Köpenhamn & sen åkte vi hem, haha. I Juli åkte även jag, Julia, mamma & pappa till Kos för att överraska min bror, han jobbade där hela sommaren. Vi hade aldrig rest iväg ensamma med familjen, så den här resan var guld värd!



Augusti/September
Jag & min vän Elin åkte upp till Stockholm i slutet på Augusti/början på September för att se Lady Gaga i Globen! Konserten var helt otrolig, hon var grym! Det var även i början på September jag & Alexander fick vår lägenhet!


 
Oktober
Den här månaden hände inget speciellt, jag förberedde mig på mörkare tider & kyla... Jag går in i en liten depression så fort vinterhalvåret kommer. Köpte ett par stolar som jag totalrenoverade i & för sig, det var skoj.




November
Vi fick nycklarna till lägenheten! Sedan fick jag ryck, som jag brukar få emellanåt, & ville se Magnus Betnér. Drog med mig Alexander, hans vän Rasmus, Emma & Emil. Vi hade inga biljetter så vi fick köa & hoppas... & vi fick biljetter! Sjukt vad kul han är!


December
Vi flyttande äntligen in till lägenheten.

Z

Kategori:

NYÅRSAFTON

Kategori:

 
Igår kom våra vänner hit för att fira in det nya året. Vi lagade en trerätters som blev över förväntan! Såhär såg vår meny ut;

Förrätt; Fetaost med rostade nötter & honung på rågbröd & ruccola.
Varmrätt; Stekt kotlett med grönpepparsås, serverades med klyftpotatis & blandsallad.
Efterrätt; Vit chokladpanacotta med limemarinerade jordgubbar toppat med riven vit choklad.



Såhär fin var förrätten!

Elin & julia

Alexander, Rasmus & Simon

Efterrätten, bilden blev inte lika bra som det smakade!

Elin, Julia & Emma

Mina fina!

Julia & jag

Ja, den här bilden får avsluta kvällsresumén!